Florin Vasilică şi Grupul Teleormanul

Florin Vasilică şi Grupul Teleormanul
Muzică Populară

CONTACT (pentru prestaţii artistice)


Telefon: (+4)0731.527.033

E-mail & YM: florin_teleormanul@yahoo.com

Skype: florin_teleormanul


(!) Pentru a putea vizualiza corect conţinutul acestei pagini trebuie să aveţi instalat flashplayer

Datorita numărului mare de videoclipuri din pagină este posibil să trebuiască să așteptați câteva secunde până la încărcarea completă a paginii.


Florin Vasilică şi Grupul Teleormanul

Înfiinţat în 1987 de Liviu Vasilică şi preluat în 2004 de Florin Vasilică, Grupul Teleormanul a reuşit să se impună ca formaţiunea artistică cea mai reprezentativă a judeţului Teleorman.
În prezent Grupul Teleormanul sub conducerea lui
Florin Vasilică susţine recitaluri artistice autentice în spectacole, emisiuni şi manifestări cu caracter privat, continuând ceea ce i-a fost lăsat moştenire de regretatul Liviu Vasilică.
Numeroasele invitaţii şi participări în acţiuni artistice de înaltă valoare stau mărturie pentru calitatea si autenticitatea recitalurilor artistice susţinute de Florin Vasilică şi Grupul Teleormanul.

GRUPUL "TELEORMANUL" EXISTĂ ŞI VA EXISTA ÎN CONTINUARE, SINGURA PERSOANĂ PRIN CARE POATE FI CONTACTAT FIIND EU - FLORIN VASILICĂ


ACEST BLOG POATE FI ACCESAT SI DE LA ADRESELE:

WWW.FLORINVASILICA.RO
WWW.GRUPULTELEORMANUL.RO

Florin Vasilică - Clip Prezentare - Clint Mansell - Lux Aeterna

Florin Vasilică - Premiul pentru Folclor la Gala Confidențial cu Adriana Bahmuțeanu

Cântece de nuntă la 'Neatza cu Răzvan și Dani - 29 ianuarie 2013

Florin Vasilică a cântat la ziua lui Cătălin Botezatu în Bamboo

Cătălin Botezatu face show în timpul recitalului lui Florin Vasilică

Florin Vasilică face hora mare cu Viorica de la Clejani la "Te vreau lângă mine"

Florin Vasilică - Nicoleta Luciu - Alin Oprea - Roxana Nemeș - Gelu Voicu

Mădălin Ionescu - Florin Vasilică - Mihai Mitoșeru - Dragostea din tei

Acces Direct - 12 septembrie 2011

'Neatza cu Răzvan și Dani - 5 octombrie 2011

De cine dorul se leagă - Acces Direct - 22 iulie 2011

Avanpremieră pentru nunta lui Mădălin Ionescu la care am participat cu tot dragul

O dată-n viață - Nuneasca - LIVE - Atmosferă de nuntă - 10 iunie 2011

"Drept la Țintă" cu Mădălin Ionescu - Cele mai iubite piese din anii '80-'90 - 25 aprilie 2011

'Neatza cu Răzvan și Dani - 31 martie 2011

Dinastia Vasilică - Legendele muzicii populare - Nașul - 28 decembrie 2010

Drept la țintă cu Mădălin Ionescu - 1 Decembrie 2010

Românul n-are noroc (piesa lui CRBL) - 1 Decembrie 2010

Gala Premiilor TVR Internațional - 27 noiembrie 2010

Scenetă alături de Andreea Voica și Marius Ciprian Pop - 3 Decembrie 2010

Hai, hai cu Trăsioara - Răzvan și Dani version - 14 iulie 2010

De cine mi-e dor și sete - Neatza cu Răzvan și Dani - 28 mai 2010

Hai măi dor, măi dor, măi dor - Stele Sub Lupă - 23 mai 2010

Hai măi dor, măi dor, măi dor - Happy Hour - 16 februarie 2010

'Neatza cu Răzvan și Dani - 17 decembrie 2009 - Partea I

'Neatza cu Răzvan și Dani - 17 decembrie 2009 - Partea a II-a

Acces Direct - 19 octombrie 2009

Fir-ai tu să fii de murg - Duminica în Familie

Duet - Corina Chiriac şi Florin Vasilică - "O dată-n viaţă"

Festivalul Zavaidoc 28.11.2009 - LIVE

Hai mai dor, mai dor, mai dor - La sueta cu Bahmu - 3 februarie 2010

CONFIDENŢIAL - Cu Oana Turcu şi Cristian Brancu

Geta Voinea Show - Fir-ai tu să fii de murg

TVR1 - Ploaia Steluţelor

Tablou de nuntă

Viva Costel - Pentru susţinerea lui Costel Busuioc

Hai, hai cu trăsioara - TEOviziunea (Video)

Selecţiuni recital Nuntă (Video)

Tezaur Folcloric - Prima apariţie 2005

miercuri, 2 iulie 2008

2 iulie 2008 - Liviu Vasilică ar fi împlinit 58 de ani

Astăzi - 2 iulie 2008 - Liviu Vasilică ar fi împlinit 58 de ani.
Considerat "Regele neîncoronat al folclorului teleormănean", Liviu Vasilică a fost şi rămâne cel care a readus în actualitate portul şi cântecul autentic al rapsozilor teleormăneni de odinioară.
"În satul meu natal, am cunoscut în copilărie lăutari vestiţi, care cântau cum cânt eu acum, cu voce de piept, tare, strigat. Maniera mea de interpretare nu-i deloc personală, aşa se cânta la noi odată... Pentru mine folclorul e dambla, nu pasiune. Damblaua, zicem noi, este o iubire acaparatoare, care la un moment dat pare să iasă din sfera explicabilului." (Liviu Vasilică).
Liviu Vasilică a fost denumit "Ultimul Haiduc" deoarece s-a crezut ca această minunată poveste a folclorului teleormănean se va sfârşi o dată cu dispariţia sa. Dar noi, cei care ducem mai departe cântecul lui nu ne vom opri niciodată, chiar dacă am fost greu încercaţi de cei care au vrut să ne stopeze. Nu trebuie să uităm şi nu avem voie să uităm ceea ce a fost şi luptăm să păstrăm o amintire vie a lui Liviu Vasilică în sufletele oamenilor care l-au respectat, iubit şi apreciat.
Îmi este foarte greu să vorbesc despre Liviu Vasilică pentru că ştiu că nu se va mai întoarce niciodată şi, cu lacrimi în ochi, vă spun şi sper că el cântă acum Lui Dumnezeu şi îngerilor, iar noi am rămas aici pe Pământ să vă cântăm vouă amintindu-vă de o legendă a folclorului românesc.
În această seară - la ora 20:00 - vă invit să-l omagiem împreună pe Liviu Vasilică la OTV - Dan Diaconescu Direct, unde vom oferi ceva special pentru voi.

12 comentarii:

nicole33 spunea...

si mama mea ar fi implinit astazi 55 de ani si nu mai este printre noi de 13 ani !!!!!! DUMNEZEU SA-I IERTE SI SA-I ODIHNEASCA !!!!!!! pentru tatal tau nu am cuvinte sa-ti spun ce rau mi-a parut cand a plecat dintre noi......am plans ca dupa o ruda apropiata ..... tu sa ai grija sa-i cinstesti mereu memoria si nu-i lasa pe altii sa-i pangareasca numele !!!! dumnezeu sa-ti dea putere sa duci mai departe ce a inceput el !!!!!!

vaduvaxxx spunea...

MARILE VALORI NU MOR NICIODATA!!! Tatal tau sigur este mandru de tine pentru ceea ce faci pentru el, pentru tine, pentru oameni...FELICITARI!

reira spunea...

Of..imi amintesc ca atunci cand eram mica obisnuiam sa cand Hai Hai cu Trasioara..cand a murit tatal dvs poate eram prea mica sa realizez ce pierdere era pentru noi dar deh..Avea un talent deosebit,un mare cantaret de muzica populara.Ma adresez cu dvs pt ca deocamdata am 16 ani,:)
Oricum,felicitari pentru tot ceea ce faceti !

Anonim spunea...

http://www.myspace.com/liviuvasilica

Anonim spunea...

Liviu Vasilica era unul dintre putinii cantareti de muzica populara pe care ii ascultam cu placere. Il ascult si acum si imi pare rau pentru pierderea dumneavoastra.

Anonim spunea...

Cum poti numi un om care ti face sufletul sa vibreze odata cu muzica, care ti permite sa visezi ceea ce canta,care aduce frumosul si simtirile cele mai inalte in sufletele oamenilor,decat Nemuritor!Imi pare rau ca nu am apucat sa va stranga mana si sa va spun cat de mult va iubesc pentru ceea ce ne ati oferit in viata asta Domnule Liviu Vasilica, pentru mine veti continua sa traiti pentru eternitate!

paula mate spunea...

am iubit cantecele lui liviu vasilica si acum mai caut melodii de ale lui. si sa stiti ca si tatal meu a murit foarte tanar (41 de ani) iar eu am doar 14 ani. va doresc mult succes si va urez sa aveti parte de publicul si fanii lui liviu vasilica.

vasilissa spunea...

Va salut cu respect si ma bucur ca cineva duce mai departe arta lui Liviu Vasilica. Este semnul ca lucrurile de valoare nu se pot pierde. Intrebarea mea se refera tocmai la aceasta curgere spre viitor. Am un baietel de cinci ani si as vrea sa il duc sa invete cintece populare. Sint din Bucuresti si nu am reusit sa gasesc un ansamblu de copii care sa cinte melodiile acestea superbe pe care le purtam cu totii de la o generatie la alta. Imi puteti da un sfat? Stiti vreun loc in care copiii nostri sa poata invata?
Va doresc numai bine si sanatate si viata lunga insotita la fiecare pas de cintec!

Mihaela spunea...

FELICITARI!!!!stiu ca,in aceasta cariera nu e suficient doar talentul ci necesita multa munca si foarte mult timp.de fapt pentru acestea iti multumim tie.Pentru talent treb sa ii multumim lui D-zeu si sa-l rugam sa va tina vocile,cu care sa ne incanta-ti multi ani de acum inainte.Sunte-ti minunati.Va ascult non-stop si nu ma "satur" de muzica voastra.MULT SUCCES SI CAT MAI MULTE SPECTACOLE.

Anonim spunea...

Pot spune ca il iubesc pe Liviu Vasilica.Regret tare ca nu mai e printre noi...fizic...pentru ca in inimi va fi mereu.

edy spunea...

mult succes in viata si in cariera Florin...sa-ti dea dumnezeu multa sanatate si viata lunga....Dumnezeu poate ca asa a vrut sa-l ia pe liviu Vasilica la El...el este si va fi mereu in sufletele noastre.Dumnezeu sa-l ierte...ascult cu mare mare mare placere cantecele dansului mereu si-mi vine sa plang ..asta e viata....

Sudessa spunea...

Florin ma bucur pentru ceea ce faci.Desi sunt mica,si de-abia am trecut de 18 ani tatal tau mi-a bucurat copilaria.In seara aceasta am ascultat o caseta de-a dumnealui si nu m-am intristat,din contra,pentru ca stiu ca dansul canta cu dragoste si cu pasiune.Ma bucur ca duci mai departe muzica marelui nostru haiduc.Sanatate si toate cele bune!